ZEMĚ 22.-23.6.2024

Brdy – Buková u Příbramě

Cena 1600 Kč zahrnuje:  program, průvodce, možnost přespání uvnitř, sobotní večeři formou pikniku (hostiny)


Cesta do ticha– meditace chůzí, nebe, mlčení, bezčasí, kontemplace, putování, samota i společnost, les a spaní pod hvězdami.Pojďte si vyzkoušet putování přírodou v bezčasí. Staří Řekové měli pro čas dva termíny: Chronos – čas, který dobře známe, ten, co nám ukazují hodinky, a ve kterém jsme lapeni většinu našeho života – školení 9.30, tramvaj v 11:05… A termín Kairos – čas, kdy se mohou dít zázraky. Okamžik narození potomka, chvíle, kdy stojíš na vrcholu hory a první paprsek dopadne na tvou tvář, moment, kdy se při dlouhé letní túře ponoříš do horského potoka a všechno ostatní přestane existovat. Není důležité, kolik je hodin. Není důležité, jak dlouho ten okamžik trvá. Moment, kdy jste ve svém středu, přítomni.

Na čtvrtém zastavení z cyklu Ozvěny budoucích kroků si budete mít možnost vyzkoušet putování přírodou v obou časech. Po úvodní části necháme Chronos za zády a zkusíme si, jak se přechází do Kairosu. Odložíme mobil, vnější hluk města i vnitřní hluk myšlenek a budeme zkoušet ticho vnitřní i vnější. Jen vy a les. Ptáci a stromy. Obzor a nebe. Nádech a výdech. Chůze a odpočinek.Budeme putovat po Brdských lesích.

Potkáme se v sobotu 22.6. dopoledne v Dobříši. Řekneme si pár vět, uděláme společnou meditaci a pak se už vydáte na svou pouť. Společně se potkáme znovu večer a dáme si slavnostní večerní hostinu pod širým nebem. Pak se uložíme pod hvězdy. Nemusíte mít starost kde budeme spát a co budete jíst. O vše bude postaráno. Kdo bude chtít, může spát i v zázemí pod střechou. Většinu času budeme v tichu. Konec akce je plánován na neděli 23.6.. kolem poledne.

Pro přihlášení vyplňte prosím přihlášku.

Za tým se na vás těší Jan Řehola a Kateřina Fields

Přejít nahoru